Strict Standards: Non-static method timezone::is_dst() should not be called statically in /var/www/vhosts/dijkhuiscommunicatie.nl/httpdocs/bcodw/textpattern/lib/txplib_misc.php on line 2545

Strict Standards: Non-static method timezone::is_supported() should not be called statically in /var/www/vhosts/dijkhuiscommunicatie.nl/httpdocs/bcodw/textpattern/lib/txplib_misc.php on line 2713
Beter Commmuniceren op de werkvloer: 10 lessen [2] - Marli Falize

 

BETER COMMUNICEREN OP DE WERKVLOER

6. Pas je spreektempo aan de ander aan. Als je spreektempo voor de ander goed is, ben je beter verstaanbaar en komt je boodschap over. Het helpt als je je woorden duidelijk articuleert en pauzes inlast om rustig te ademen en na te denken.

7. Ben je lang aan het woord? Let dan extra goed op een heldere structuur. Markeer de opening, het middenstuk en het slot om de luisteraar bij de les te houden. Wil je weten of je verhaal is overgekomen, vraag dan wat de luisteraar heeft begrepen uit jouw verhaal.

8. Spreken over gevoelige en belangrijke onderwerpen in kritieke situaties vraagt om een goede voorbereiding en regie. Doorgrond daarbij niet alleen de materie maar ook de beleving van de betrokken mensen.

9. Een verzoek als eis presenteren en een eis als een verzoek inkleden, zorgt voor verwarring. Eisen en opdrachten zijn harde afspraken die nodig zijn om resultaten te boeken. Wees daar helder over en spreek met elkaar over consequenties als eisen en opdrachten niet worden ingewilligd. Doe je een verzoek, accepteer dan dat de ander het mogelijk niet inwilligt.

10. Conflicten over concrete problemen van mensen zijn sneller oplosbaar dan conflicten over eigenschappen. Begin met concrete problemen en onderzoek welke afspraken en normen anderen met een vergelijkbaar geschil hebben gebruikt. Conflicten over eigenschappen verzachten bij geduld en vergeving.

---

‘Beter Communiceren Op De Werkvloer’ is een product van dijkhuis communicatie   logo

 

dijkhuis communicatie
Balsa 104  3315 NH Dordrecht
06 - 49 88 44 61
info@dijkhuiscommunicatie.nl
www.dijkhuiscommunicatie.nl

 

Site [Gkk/Ds] Henny van Ham - koffiekoek.nl