Strict Standards: Non-static method timezone::is_dst() should not be called statically in /var/www/vhosts/dijkhuiscommunicatie.nl/httpdocs/textpattern/lib/txplib_misc.php on line 2545

Strict Standards: Non-static method timezone::is_supported() should not be called statically in /var/www/vhosts/dijkhuiscommunicatie.nl/httpdocs/textpattern/lib/txplib_misc.php on line 2713
Dijkhuiscommunicatie - specialist in communicatie op de werkvloer: Stappen en Werkwijze

DIJKHUISCOMMUNICATIE in contact met de werkvloer

Stappen en Werkwijze

 

Werkwijze 

Om tot een zakelijk resultaat te komen zal ik vooral het proces bewaken, geschilpunten helder krijgen, u en de ander aanzetten tot het vinden van meer oplossingen en de onderlinge communicatie stimuleren. Voor vragen over de juridische haalbaarheid verwijs ik u door naar andere partijen.

 

Stappen

Stap 1 Het eerste contact

Stap 2 Voorbereiding op mediation

Stap 3 Aanvang van de mediation

Stap 4 De mediationgesprekken

Stap 5 Afronding van de mediation


Meer... >

 

Stap 1  Het eerste contact

U neemt telefonisch contact op met Dijkhuis Communicatie en u krijgt kort uitleg hoe mediation werkt en wat u mag verwachten. U en de andere partij(en) ontvangt schriftelijke informatie zodat u op uw gemak kunt nalezen wat mediation voor u kan betekenen. U krijgt algemene informatie over het mediationproces, het honorarium, de reis en verblijfkosten, de routebeschrijving, de algemene voorwaarden en een concept-mediationovereenkomst.

Stap 2  Voorbereiding op mediation

In een verkennend gesprek van een uur, ga ik met u en de andere partij(en) na of u daadwerkelijk samen de mediation wilt en kunt starten. U en de andere partij(en) gaan na of u de mediator geschikt vindt om u naar een oplossing te begeleiden. Soms vinden gesprekken afzonderlijk plaats. Ieder krijgt dan een half uur, vlak na elkaar.

Stap 3  Aanvang van de mediation

De mediation start zodra de mediationovereenkomst door de betrokken partijen is ondertekend. Door ondertekening van deze overeenkomst verplichten de partijen zich om over en weer alle moeite te doen om het conflict op te lossen en de regels van mediation na te leven.

Stap 4  De mediationgesprekken

De mediation vindt plaats in de vorm van gesprekken tussen betrokken partijen. Als gespreksleider begeleid ik u bij het helder krijgen van de geschilpunten, de achterliggende belangen, het op gang brengen van de onderlinge communicatie en het vinden van oplossingen. Gesprekken duren gemiddeld twee uur. Hoeveel keer partijen bij elkaar komen is afhankelijk van de situatie. De mediationgesprekken worden in principe op het kantoor in Dordrecht gehouden, omdat dit een rustige en neutrale omgeving is.

Stap 5  Afronding van de mediation

Als u tot een gezamenlijke oplossing bent gekomen, worden de wederzijdse afspraken vastgelegd in de zogenaamde vaststellingsovereenkomst. Hierin wordt beschreven op welke manier het geschil is opgelost, inclusief alle gerelateerde en relevante afspraken. Beide partijen ondertekenen deze overeenkomst als bewijs van overeenstemming.

 

 

 

 

 

route