Strict Standards: Non-static method timezone::is_dst() should not be called statically in /var/www/vhosts/dijkhuiscommunicatie.nl/httpdocs/textpattern/lib/txplib_misc.php on line 2545

Strict Standards: Non-static method timezone::is_supported() should not be called statically in /var/www/vhosts/dijkhuiscommunicatie.nl/httpdocs/textpattern/lib/txplib_misc.php on line 2713
Dijkhuiscommunicatie - specialist in communicatie op de werkvloer: Wat

DIJKHUISCOMMUNICATIE in contact met de werkvloer

Wat

 

Blikopeners 

Komt u er als manager voldoende aan toe om met uw medewerkers te praten? Veel managers ervaren een grote tijdsdruk en praten uiteindelijk meer over medewerkers dan met medewerkers. Daardoor blijft een reservoir aan onbenutte kwaliteiten en inzichten verborgen om oplossingen het hoofd te bieden.  

 

Aardig en actief

Een ontwikkelings-en trainingsprogramma voor iedereen die meer psychologische ruimte wil op de werkvloer en verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn of haar bijdrage. Dat kunnen medewerkers zijn die in de uitvoering zitten, maar ook leidinggevenden die zich bekneld voelen tussen allerhand lagen. 

 

 

 


Meer... >

 

Blikopeners

Medewerkers staan met al hun zintuigen het dichtst bij het produktieproces en de dienstverlening en hebben vaak praktische voorstellen om de kosten te drukken, het proces te versnellen of de kwaliteit te verbeteren. Misschien wel voorstellen die geld en tijd besparen en het werkplezier vergroten.

 

Dat de inbreng van medewerkers vaak onbenut blijft, komt doordat managers en medewerkers een andere taal spreken. Verbeteringsvoorstellen van de werkvloer worden nogal eens over het hoofd gezien omdat ze niet als zodanig worden erkend. Het is niet geformuleerd in het managersjargon en soms gaat het om kleine aanpassingen die ogenschijnlijk onbelangrijk zijn.  

 

Dijkhuis Communicatie loopt een dag mee op de werkvloer en kijkt, luistert en ervaart hoe het werkproces verloopt. Op basis daarvan organiseert Dijkhuis Communicatie een medewerkers groepsgesprek waarin verbetervoorstellen worden opgehaald. Deze worden besproken met het MT en weer vertaald naar de werkvloer. Dijkhuis Communicatie volgt het proces tot en met de uitvoering van het eerste actiepunt.

 

 

Aardig en actief [pilot]

Hoe krijg je meer speelruimte op je werk? Ook al heb je te maken met regels en taaie gewoontes in je organisatie, thuis en in je omgeving. Achterhalen wat voor jou  belangrijk is en dat vertalen naar je dagelijkse leven op het werk en thuis, geeft meer ruimte en mogelijkheden.  

 

Vaak zit de vooruitgang in bescheiden, maar gerichte acties die net het verschil kunnen maken tussen welbevinden en onbehagen. Als je daarbij ook nog een paar basis communicatieregels in acht neemt, zul je merken dat er meer mogelijk is dan je voor mogelijk hield.

 

Klik op het onderstaande plaatje om meer te lezen over onderwerpen die aan bod komen tijdens het programma Aardig Actief.

 

 

 

 

                                             

  

 

 

route